BREW-logo
BREW-isometrietekening-bestaandetoestand
BREW-isometrietekening-nieuwetoestand

BREW


Na meer dan 40 jaar leegstand werd het hoog tijd om weer ‘leven in de brouwerij’ te brengen. De voormalige Bacchus brouwerij van de familie D’Hollander vormt een ware parel van industrieel erfgoed in het centrum van Baasrode, aan de oevers van de Schelde.


De statige bouwvolumes van de voormalige brouwerszaal en mouterij met naastliggende directeurswoning, de art deco gisterij, de betonstructuur van de lagerkelder, alsook de oude toegangspoort vormen de architecturale en erfgoedkundige basis voor de herbestemming van de voormalige brouwerijsite tot nieuwe hedendaagse woonomgeving rond een groen binnengebied.


Het bestaande patrimonium wordt in dialoog met een hedendaagse architectuur geplaatst tot een unieke woonomgeving met respect voor de rijke geschiedenis en sfeer van de site.


Maar het stopt niet bij architectuur en erfgoed. Bijzondere aandacht wordt besteed aan hedendaags comfort, duurzaamheid en collectieve functies naast de ruime private terrassen. Gaande van een gemeenschappelijke ontvangstruimte, wassalon, buitenkeuken, binnentuin met terrassen, parktuin, fitnessruimte, collectief zwembad en dakterras, autodelen en zoveel meer…


"Dit is wonen met een verhaal, architectuur met een visie…

dat is BREW, leven in de brouwerij"


Een eerste blik op BREW

BEELD14-BREW-mouterij-unitE21
BEELD19-BREW-gisterij-unitC02
BEELD12-BREW-lagerkelder-unitB51
BEELD06-BREW-binnenplein
BEELD 10
BEELD 01
BEELD 11
DRONE BEELD 23
BEELD22-BREW-mouterij-unitE31
BEELD20-BREW-gisterij-inritC21
DRONE BEELD 16

Een woordje geschiedenis